Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


konyha felújítás

Nagy lépésre szántuk el magunkat: mivel az új, egyedileg gyártott konyha bútor manapság rendkívül drága, ezért magunk készítjük el azt. A megspórolt pénzből pedig legalább a konyha általános felújítására is kerülnie kell!

A konyha felújítása tehát azt jelentette, hogy csupaszra vetkőztettük a falakat, kidobtuk az összes bútort, villamos és más szerelvényt, aztán újraszerelve, tapétázva, kifestve, majd lépésről-lépésre tervezve és építve az egyes konyhabútor elemeket saját ízlésünk szerint rendeztük be az új konyhánkat.

A tapétázáshoz dombormintás anyagot választottunk, amit fénylő pigment elemekkel kevert ezüst színű festékkel festettünk le. Ez a tapéta egyébként vastag és a dombormintának (is) köszönhetően saját tartással is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a vastagabb anyagnak köszönhetően több ragasztó kell hozzá, a tartása következtében nehezebb hajlítani, és persze általában véve is több türelem és idő kell hozzá - a mintáknak is passzolniuk kell.

A mennyezet színe a bútorhoz és a függönyhöz illeszkedik (a sőtétítő függöny színe a falhoz illeszkedik). A színválasztásnál szempont volt, hogy bár - az ezüstön kívül - sötét színeket válogattunk össze, de a konyhai ezüst-fekete szín mellett azért egy meleg szín legyen az uralkodó.

A bútorok méretezése követte a rendelkezésre álló hely méretét.

Még a fűtés csövek is takarásra, beépítésre kerültek - a keletkező keskeny szekrény ad helyet számos konyhai alapanyagnak, és nem is foglal plusz helyet.

A fali szekrény aljára konnektorok kerültek, amikbe a konyhai gépek a napi munka során csatlakoztathatók.

A konyhai általános (fali) világítást 2W-os LED-es megvilágítók egészítik ki, melyek szintén a fali szekrény aljára kerültek, és célzottan a munkalapot világítják meg. A fali szekrény tetejére és a sarokszekrénybe rejtett világítás került. Általában elmondható, hogy az így kialakult világítás hatékony, hatásos, és hangulatos.

Az eredmény a praktikus funkcionalitás, és egy meglepő megjelenés, ami - büszkén állíthatjuk - eddig még mindenkiből lelkesedést váltott ki!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.